ساخت ساب دامین در دایرکت ادمین
شاید به این نکته توجه کرده باشید چرا تفاوتهایی در آدرس سایت وجود دارد. زمانی که وارد یک سایت کی شوید و از صفحات آن بازدید میکنید شاهد تغییری در آدرس سایت میشوید. باید بدانید که برخی از سایتها وجود دارند که دارای سه بخش اصلی میباشند اما گاهاً در برخی دیگر وجود دارند که شامل بخشهای دیگری هستند. ساب دامین به شکل زیر می باشند:
به آدرسهای زیر توجه کنید:
http:// mizbansite.com
https://blog. mizbansite.com
https://www. mizbansite.com/web-hosting
همانطور که مشاهده میکنید اولین نام دامنه اصلی میزبان سایت میباشد. اما دومین آدرسی که وجود دارد زیر دامنه است که برای بخش بلاک تشکیل شده است. ساب فولدر سومین آدرس ما در یک سایت میباشد. پس تا اینجا با سه بخش اصلی سایت آشنا شدیم. حال در این بخش از میزبان سایت ساخت ساب دامین در directadmin را برای شما عزیزان تشریح خواهیم کرد. با ما همراه باشید:
ساخت ساب دامین در دایرکت ادمین
برای درک این مطلب که به چه شکل میباشد و در کجا قابل استفاده میشود و یا با توجه به عدم نیاز چگونه میتوان آنها را حذف کرد خواهیم پرداخت. اما بهتر است قبل از شروع به این بپردازیم که ساب دامین چیست و اطلاعات تکمیلی نسبت به آن به دست بیاوریم. زیر دامنه یا همان ساب دامین به عنوان قسمت اصلی از نام دامنه سایت شما میباشد. درواقع این نام قبل از دامنه شما آورده میشود و توسط یک نقطه با نام اصلی دامنه جدا میشود. در اصل کمک کننده سایت برای سازماندهی بیشتر وب سایت میباشند.
ساب دامین یا زیر دامنه
این مطلب را با یک مثال شروع میکنیم. آدرس زیر یک نمونه از ایجاد ساب دامین است:
- Example.com
به عنوان مثال نام دامنه اصلی وب سایت شما Example میباشد. حال به دنبال ایجاد یک بخش به عنوان بلاگ در سایت خود هستید. در واقع به دنبال راهی بدون هزینه بوده و نیاز به خریداری هاست نداشته باشد. در اینجا ساب دامین به ما در این زمینه کمک میکند. مانند مثال زیر:
- Blog.example.com
با این روش که در آدرس بالا مشاهده میکنید، یک بلاگ بر روی دامنه اصلی وب سایت ایجاد شده است.
ایجاد نسخه آزمایشی از ساب دامین
اگر بخواهیم بر روی وب سایت خود یک نسخه آموزشی از ساب دامین را ایجاد کنیم باید موارد مهمی را در نظر بگیری و طبق آدرس زیر اقدام به این عمل بفرمایید:
- Test.example.com
اگر بخواهیم به روش دیگری اقدام کنیم و برای کاربران گروه خاصی را تشکیل بدهید و صفحه جدیدی را به آنها اختصاص بدهید و نام آن را به Guest تغییر دهید. سپس خواهید دید که ساب دامنه شما به صورت زیر ثبت خواهد شد:
- Guest.example.com
برای اینکه بتوانید محتوای وب سایت خود را سازماندهی کنید Subdomain میتواند کمک شایانی را در این راستا داشته باشد. همچنین با قرار دادن و تأثیرگذاری بهتر بر روی سئو شما استفاده از دامنههای فرعی بسیار لازم است. اما در انتخاب Subdomain و استفاده از آنها باید بسیار با دقت عمل کنید زیرا میتواند SEO سایت شما را تحت تأثیر قرار دهد.
ایجاد Subdomain در دایرکت ادمین
قبل از هرکاری به پنل کاربری خود بروید تا بتوانید مراحل ایجاد ساب دامین بر روی دامنه خود را انجام دهید. در قسمت داشبورد گزینه Subdomain Managment را انتخاب کنید. در اینجا صفحهای باز میشود که اگر برای اولین بار نسبت به ساخت ساب دامین اقدام میکنید لیست شما خالی میباشد. اما قبلاً اقدام به ایجاد ساب دامین کرده باشید در این لیست قابل مشاهده میباشد. سپس در پنجره باز شده گزینه Add Subdomain را انتخاب کرده و برای ثبت زیر دامنه خود بر روی آن کلیک کنید.
اضافه کردن ساب دامین مورد نظر
زمانی که شما بر روی گزینه Add Subdomain کلیک کنید صفحه جدیدی باز میشود. سپس شما با وارد کردن زیر دامنه خود متوجه خواهید شد که یک پسوند به همراه نام اصلی دامنه شما در کنار باکس قرار گرفته است. این پسوند همان زیر دامنه وب سایتتان است.
افزودن آدرس جدید ساب دامین
پس از انجام مراحل بالا و وارد کردن نام خود گزینه Add Subdomain انتخاب کرده و لحظهای را منتظر میشوید تا تغییرات اعمال شود. سپس خواهید دید که ساب دامنه شما ایجاد شده و در لیست خود میتوانید نام آن را تماشا کنید.
نمایش ساب دامنه ایجاد شده
با اتمام مراحلی که در بالا اشاره شد شاهد ساخته شدن ساب دامنه خود میباشید. چنانچه نیاز دارید تا زیر دامنههای جدیدی را به لیست خود اضافه کنید کافی است تا همان مراحل دقیقاً دوباره انجام بدهید.
نحوه استفاده از ساب دامین
حالا به سراغ استفاده از ساب دامین میرویم، در شرایطی که زیر دامنه خود را ثبت کرده باشید پوشهای حاوی نام ساب دامین شما در public_html ساخته میشود. سپس هرآنچه که را نیاز به آپلود دارد و نیاز به بارگذاری فایلهای مختلف دارید میتوانید از طریق این پوشه آپلود نمایید. فایلهای بارگذاری شده در ساب دامین قابل مشاهده میباشند. برای انجام این مرحله نیاز است که وارد پنل کاربری شده و از طریق داشبورد دایرکت ادمین در بخش System Info & File گزینه File Manager را انتخاب کنید.
مدیریت فایل در دایرکت ادمین
با انتخاب گزینه مدیریت فایل صفحه جدیدی برای شما باز میشود و شما میتوانید قسمتهای گوناگون را به صورت درختی مشاهده کنید. سپس بر روی دامین کلیک کرده و در پنجرهای که برای شما باز میشود میتوانید تمامی دامنههای خود را در دسترس داشته باشید و ببینید.
پوشه دامنه در دایرکت ادمین
برای انتخاب دامنه خود کافی است تا از قسمت سمت چپ ساختار درختی خود بر روی آن کلیک کنید. در ادامه شاهد نمایش دادن تمامی زیرمجموعه و پوشههای خود باشید.
دسترسی به پوشه Public_html
برای اینکه بتوانید تمام زیر دامنههای خود را مشاهده کنید تنها باید با انتخاب فولدر Public_html و کلیک بر روی آن به صورت لیست برای شما نمایش داده شود.
نمایش ساب دامین ایجاد شده
اگر یادتان باشد در ابتدای این مقاله یک پوشه به نام guest ایجاد کردید و حالا این را میتوانیم در لیست خود مشاهده کنیم و برای ما در دسترس میباشد. سپس لازم است تا با بارگذاری فایلهای مختلف خود در قسمت ساب دامین این بخش را راه اندازی کرده و در سایت خود آن را مشاهده کنید.
پاک کردن ساب دامین در دایرکت ادمین
هرگاه که احساس کردید که باید یکی از زیر دامنههای خود را حذف کنید کافی است به کنترل پنل دایرکت ادمین خود وارد شوید و گزینه داشبورد را انتخاب کنید. سپس گزینه Subdomain Managment انتخاب کرده تا وارد مرحله بعد شوید.
حالا باید برای شما صفحه جدیدی باز شده و تمام ساب دامین های شما به صورت لیست برای شما عزیزان قابل مشاهده خواهد بود. در ادامه از باکس کناری زیر دامنهای که لازم به حذف دارد را انتخاب کنید. در نهایت باید بر روی گزینه Delete کلیک کرده و این کار را به پایان برسانید.
زمانی که شما گزینه Delete را انتخاب میکنید از شما سؤالی مبنی بر اطمینان از حذف ساب دامین خواهد پرسید اما در کنار آ سؤالی دیگر در ارتباط با حذف کل دایرکتورهای زیر مجموعه در این زیر دامنه را از شما خواهد پرسید.
در صورت تمایل کافی است گزینه مربوط به آن را تیک زده اما در غیر این صورت لازم است با تأیید کارحذف خود را به پایان برسانید.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفید واقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.