گاهی اوقات سؤالاتی در ذهن طراح یا کارفرما پیش از ورود به دنیای کسبوکار آنلاین درباره طراحی وبسایت با وردپرس بهتر است یا CMS اختصاصی وجود دارد. در همین حال لازم است تا مزایا و معایب این دو سیستم را درک کرده تا انتخاب مناسبی نسبت به نوع کسبوکار خود داشته باشید. حال در این بخش از میزبان سایت سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا CMS اختصاصی را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید:
سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا CMS اختصاصی
در ابتدا لازم است برای درک بهتر و انتخاب مناسب بین این دو سیستم اطلاعات کاملی از آنها داشته باشیم، لذا در ادامه هرکدام را بهطور جداگانه بررسی میکنیم و در انتها نتیجهگیری مطلوب را خدمت شما عزیزان ارائه میکنیم تا بهترین تصمیم برای کسبوکار خود را داشته باشید.
سیستم مدیریت محتوای CMS
درواقع سیستم مدیریت محتوای CMS به نرمافزار تحت وب گفته میشود که قابلیت طراحی وبسایت را در اختیار وبمسترها و طراحان وبسایت میگذارد. برای درک بهتر به تمام سیستم مدیریت محتواهای دروپال، پرستاشاپ، جوملا و وردپرس یک نوع CMS گفته میشود.
سیستم مدیریت محتوای CMS اختصاصی
سیستم مدیریت محتوای CMS اختصاصی به نوعی یک سیستم شخصی سازی طبق عقاید و سلیقه طراحان وبسایت است بهگونهای که هرگاه نیاز به تغییر یا اضافه کردن ویژگی باشید میتوان به آن اضافه کرد. این سیستم خدماتی را در اختیار شما میگذارد که میتوانید به فریم ورک هایی مانند: انگولار، ASP.NET ، لاراول و پایتون قالب خود را با این نرم افزارها طراحی و راه اندازی کنید. حال سیستم مدیریت محتوای CMS اختصاصی مزایا و معایبی دارد که در ادامه نام برده و توضیح خواهیم داد:
مزایای سیستم مدیریت محتوایCMS اختصاصی
انعطاف پذیری فوق العاده
یکی از ویژگیها منحصربهفرد سیستم مدیریت محتوای اختصاصی نامحدود بودن استفاده از پلاگین و افزونهها میباشد و شما میتوانید با سلیقه خود آن را طراحی و اجرا کنید.
امنیت بالا
از محبوب ترین محاسنی CMS اختصاصی امنیت فوق العاده میباشد. البته به دلیل تجربه و کارایی توسعه دهنده وب و طراحی توسط یک گروه یا فرد باعث شده است تا حفرههای امنیتی در این سیستم به حداقل برسد.
سرعت منحصربهفرد
سرعت بالای سیستم مدیریت محتوای CMS اختصاصی نسبت به وردپرس به دلیل انجام کد نویسی از پایه بوده و دیگر در دیتابیس و صفحات وب خود از کدهای اضافی اثری نمیباشد، همین امر باعث سبک شده و بالا رفتن سرعت در صفحات وبسایت شما کاربران شده است.
معایب سیستم مدیریت محتوای CMS اختصاصی
در اینجا لازم است یادآوری کنیم که این سیستم هم با وجود معایب بسیار دارای معایبی میباشد که در ادامه توضیح خواهیم داد:
هزینه بالای پشتیبانی
توجه داشته باشید که سیستم مدیریت محتوایCMS اختصاصی به دلیل طراحی توسط یک تیم توسعه یا یک فرد نمیتوانید از گروه های دیگر پشتیبانی دریافت کنید، اگر ملزم به این کار شدید باید هزینه بالایی را بپردازید.
زمان بر بودن پشتیبانی
اگر شما به مشکلی برخوردید به دلیل محدود بودن خدمات و حجم بالای سفارشات تیم توسعه دهنده باید زمان بیشتری را برای رفع مشکل خود اختصاص بدهید.
تأخیر در دریافت سیستم
تیم های توسعه دهنده اختصاصی به دلیل حجم بالای سفارشات و کد نویسی از پایه سرعت تحویل بیشتری را طلب میکنند.
سیستم مدیریت محتوا وردپرس
در دنیای پیشرفته امروز حوزه تکنولوژی سیستم های مدیریت محتوای آماده ای مانند: پرستاشاپ، وردپرس، جوملا، دروپال و… بسیار در بین کاربران محبوب بوده اغلب بهطور رایگان در اختیار توسعه دهندگان وبسایت قرار گرفته است. و در حدود 80% از کاربران در ایران و در خارج کشور از WordPress استفاده میکنند. اما با این حال این سیستم مدیریت محتوای CMS وردپرس با مزایا و معایبی همراه میباشد که در ادامه بیان خواهیم کرد، با ما همراه باشید:
مزایای سیستم مدیریت محتوای CMS وردپرس
در قدم اول به مزایای بی نظیر وردپرس اشاره خواهیم کرد تا به راحتی بتوانید دلایل محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا را در بین کاربران و وبمسترها درک کنید.
همیشه در دسترس
گسترگی و در دسترس بودن اولین شاخصه سیستم مدیریت محتوای CMS وردپرس میباشد از همین رو اکثر کاربران برای وبسایتها و فروشگاه اینترنتی خود از وردپرس استفاده میکنند.
پلاگین و قالب های رایگان بسیار
از دیگر نقاط قوت سیستم مدیریت محتوایCMS وردپرس نامحدود بودن افزونهها و قالب های رایگان است.
کاهش هزینه و کیفیت مناسب
سیستم مدیریت محتوای وردپرس به دلیل رایگان بودن همیشه در دسترس بوده و همچنان با کیفیت بالایی در اختیار کاربران قرار دارد.
معایب سیستم مدیریت محتوای CMS وردپرس
همانطورکه در بالا گفته شد سیستم مدیریت محتوای وردپرس با معایبی همراه بوده و مشکلاتی را به وجود میآورد که در ادامه بیان میکنیم:
امنیت متزلزل
اما امنیت در وردپرس به دلیل منبع باز بودن باعث میشود تا کدها به راحتی در دسترس افراد قرار داشته باشد. البته شیوه منبع باز به صرفه بوده اما در صورت استفاده نادرست مشکلات جدی را به وجود میآورد.
سرعت پائین
استفاده میلیونها کاربر و در دسترس نبودن کدهای clunky باعث کاهش سرعت بارگذاری و همچنین سئو وبسایت کاربران سرعت این فعالیت ها را تا حدی پائین میآورد.
سیستم مدیریت محتوای CMS مناسب کاربران
با توضیحاتی که داده شد شاید انتخاب بین سیستم های مدیریت محتوا برای کسبوکار شما کمی دشوار شده باشد اما جای نگرانی وجود ندارد، چراکه تیم پشتیبانی و متخصص میزبان سایت آماده مشاوره و همراهی شما عزیزان میباشد و در ادامه مقاله به سؤالات شما پاسخ داده میشود تا برای کسبوکار خود بهترین انتخاب را داشته باشید.
طراحی سایت شرکتی یا شخصی
کاربرانی که به دنبال راه اندازی وبسایت شخصی و شرکتی هستند میتوانند و نیازی به جزئیات زیادی نبوده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس به دلیل کاهش هزینه و صرفه جویی در وقت خود بهره ببرند. تنها لازم است تلاش خود را برای طراحی قالب شخصی و کیفیت ظاهر آن به کار بگیرید.
وبسایت خبری
برای راه اندازی وبسایت خبری اول از هر چیز سئو یک امر مهم تلقی شده و نتایج جستجوی google و خود خبر از اهمیت بالایی برخوردار میباشد، پس لازم بوده با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس این سایت را راه اندازی کنید تا پوشش جامع تری به وبسایت و سئو سایت شما عزیزان داشته باشد.
طراحی وبسایت فروشگاهی
با استقبال مردم از فروشگاههای اینترنتی افزایش روز افزونی را در کسبوکارهای اینترنتی شاهد هستیم، از همین رو برخی کاربران با کپی برداری از فروشگاههای بزرگ زمان و هزینه زیادی را تقبل میکنند به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم تا وبسایت فروشگاهی را به دو دسته تخصصی و بزرگ تقسیم بندی کرده تا اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
وبسایت فروشگاهی بزرگ اینترنتی
در این بخش توضیحات فراوانی وجود دارد اما فروشگاههای بزرگ به دلیل گستردگی خدمات و ارتباط بین پرسنل، انبار، شیوه تحویل باید از CMS هایی استفاده کنند قابلیت بالایی داشته و برای تغییرات و بهروزرسانی در آینده ویژگیهای منحصربهفردی را ارائه کند. از همین رو CMS اختصاصی بسیار کاربردی تر از CMS وردپرس میباشد.
سیستم مدیریت محتوای تخصصی فروشگاه اینترنتی
اگر کسبوکار شما در ارتباط با یک محصول خاص و ویژه میباشد و نیازی به اضافه کردن امکانات مجزایی نمیباشد میتوانند از CMS وردپرس بهره ببرند تا در هزینه و وقت خود صرفه جویی لازم را داشته باشند.
طراحی وبسایت استارت آپ
وبسایتهای استارت آپ بهگونهای متفاوت عمل کرده و انتخاب CMS برای آنها نیازمند ارائه خدمات به مشتریان و همچنین حمایت مالی میباشد. هرگاه شما از پشتوانه مالی خوبی برخوردار بودید بهترین گزینه CMS اختصاصی است، اما برای راه اندازی با وردپرس باید از هوش و خلاقیت ویژهای برخوردار باشید تا بتوانید یک بستر سفارشی و خاص بر روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس انجام دهید.
محبوب ترین CMS
سیستم مدیریت محتوای CMS بسیاری وجود دارد و میتوانید تمامی آنها را در سایت Wappalyzer مشاهده کنید، همچنین این وبسایت با بررسی و آنالیز دقیق خود کمک شایانی به انتخاب شما کرده است. همانطور در تصویر زیر مشاهده میکنید سیستم مدیریت وردپرس با اختلاف زیادی در رتبه اول بوده سپس سیستم های دروپال و جوملا در رده های بعدی قرار گرفته اند.
محبوب ترین وب فریم ورک
همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید محبوبترین وب فریم ورک هایی که وبمسترهای حرفهای از آن بهره میبرند را برای شما عزیزان نمایش داده است تا بتوانید انتخاب مناسبی برای کسبوکار خود داشته باشید.
سخن آخر
به خاطر داشته باشید که تمامی سیستم مدیرت محتوای CMS آماده و CMS اختصاصی از مزایا و معایبی مختلفی برخوردارند اما برای انتخاب هرکدام از آنها باید نوع کسبوکار در حال و آینده را مشخص کنید. همچنین برای بهبود کیفیت کار خود میتوانید از سایت سازهای WIX و Webflow استفاده کنید. این سایت سازها به شما کمک میکند تا سایت شخصی یا فروشگاهی خود را در کمترین زمان بدون برنامه نویسی به سرانجام برسانید.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفید واقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.