فعالسازی SSL و طراحی وبسایت موردهای بسیاری وجود دارد که باید به آنها اهمیت داد. شما زمانی که میخواهید کسبوکار اینترنتی خود را راهاندازی کنید باید بعد از خرید هاست و ثبت دامنه موارد کلیدی در ارتباط با امنیت سایت خود را در دستور کار قرار دهید. حال در این بخش از میزبان سایت برای شما کاربران عزیز یکی از کلیدیترین موارد به نام آموزش نصب و فعالسازی SSL رایگان را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید:
فعالسازی SSL رایگان و آموزش نصب
فعالسازی SSL ابتدا قبل از توضیح این مبحث بهتر است تا اطلاعاتی را درباره SSL داشته باشیم، اینکه SSL چیست؟ و چهکاری را انجام میدهد؟ درواقع میتوان گفت که SSL یک بستر امن و پروتکلی از قوانین برای ایجاد ارتباط امن بین سرویس دهنده در اینترنت و سرویس گیرنده میباشد. اما SSL مخفف کلمهSecure Socket Layer است. این بدان معنا است که در اینترنت سایتهای متعددی وجود دارد و ما میتوانیم از آنها بازدید کنیم.
اما زمانهایی وجود دارد که کاربران برای ارائه مشخصات، رمز ایمیل، اطلاعات حساب بانکی و… نیاز به وجود امنیت و در دسترس نبودن اطلاعات شخصی هستند که SSL این وظیفه را بهخوبی ایفا میکند. در ادامه نصب SSL در تمامی پنل های کاربری را توضیح خواهیم داد. شما کاربران عزیز میتوانید با دریافت SSL رایگان CloudFlare بدون نیاز به مراحل دشوار بر روی دامنههای .com و .ir را بهراحتی بیاموزید.
مطالب آموزشی در این مقاله به ترتیب:
استفاده از Let’s Encrypt
نصب و فعالسازی ssl رایگان در دایرکت ادمین (Direct Admin)
فعالسازی ssl رایگان در پلسک (Plesk)
نصب و فعالسازی ssl رایگان در سی پنل (Cpanel)
دریافت ssl رایگان در SolidCP
استفاده از ssl رایگان کلودفلر برای دامنههای ir. و بینالمللی
Let’s Encrypt چیست؟ و از چه راهی SSL رایگان میتوان دریافت کرد؟
درواقع Let’s Encrypt یک نوع گواهینامه امنیت است که رایگان میتوانید دریافت کنید. در سال 2014 یک گروه پژوهشی به نام ISRG که درحیطه امنیت فعالیت میکند به کاربران عرضه کرد. شما با این سرویس میتوانید بر روی وبسایت خود یک گواهینامه دیجیتال بهصورت رایگان نصب کنید.
شما با این روش میتوانید بین وبسایت خود و مرورگرهای مختلف رمزگذاری کنید تا بتوانید در تبادل اطلاعات خود امنیت را به حداکثر برسانید. با انجام این عمل و برخوردار شدن تمامی لینکهای داخلی شما با https در نوار آدرس مرورگر رنگ سبز نشان داده خواهد شد اعتماد کاربران را نسبت به وبسایت شما به وجود میآورد.
نصب و فعالسازی ssl رایگان در دایرکت ادمین (Direct Admin)
ابتدا برای این امر باید از شرکتی که هاست خود را خریداری میکنید این قابلیت را فعال کند. البته این گزینه در تمامی هاست های میزبان سایت قابل استفاده و فعال است. حال شما برای فعالسازی ssl در هاست دایرکت ادمین گزینه ssl certificates را کلیک کنید. در قدم بعدی Free & automatic certificate from Let’s Encrypt را انتخاب کرده و در بخش common name نام دامنه خود را بدون وارد کردن www بنویسید و سپس عدد Key Size بر روی 2048 بگذارید. حالا باید از نام دامنه وبسایت خود بهجای domain.com استفاده کنید و در آخر گزینه save را فشار دهید.
فعالسازی ssl رایگان در پلسک (Plesk)
برای این امر در قدم اول باید پنل plesk خود را بهروزرسانی کرده و سپس اقدام به نصب Let’s Encrypt کنید.
بعد از بهروزرسانی به قسمت Extensions رفته و ابزار Lets Encrypt را نصب کنید.
در مرحله بعدی باید اقدام به نصب بر روی دامنه خود کنید و برای انجام آن وارد کنترل پنل هاست شده و در قسمت Websites & Domains گزینه Let’s Encrypt را انتخاب نمایید.
در قدم سوم باید ایمیل خود را ثبت بفرمایید، سپس برای اینکه بتوانید SSl را بر روی دامنهها و www فعال کنید باید اولین تیک “Include a “www را فشار دهید.
برای دسترسی داشتن به پنل Gmail و برخورداری آدرس از ssl تیک دوم Secure webmail را انتخاب کنید.
حال میتوانید install را فشار داده و از نصب گواهی SSl رایگان بر دامنههای خود اطمینان حاصل فرمایید.
نصب و فعالسازی ssl رایگان در سی پنل (Cpanel)
زمانی که شما بخواهید ssl رایگان را در بخش مدیریت cpanel فعال کنید باید در قسمت whm پلاگین Let’s Encrypt را به کار بگیرید. ابتدا برای انجام این کار باید از روش user, root به سرور خود ssh ارسال کنید. ) البته به یاد داشته باشید این کار بسیار پیچیده است و باید سریعاً آن را ببندید ( سپس بعد از فعال شدن پلاگین در بخش AutoSSL feature بهراحتی میتوانید هرکدام از دامنههایی که گواهینامه ssl ندارند یک گواهی let’s encrypt رایگان برای آنها فعال کنید.
از آدرس زیر باید مسیر را دنبال کنید:
/usr/local/cpanel/scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider
در فضای سرور Command line را انجام دهید. در مرحله بعد از نصب پلاگین باید وارد whm شده و گزینه SSL/TLS را انتخاب کنید. حال وارد بخش Manage AutoSSL شده و گزینه Let’s Encrypt انتخاب کنید تا بتوانید وارد Manage Users خود شوید. حالا باید تمامی user لازم را انتخاب کرده و در ادامه enable_auto_ssl را انتخاب کلیک کنید. در ادامه مشاهده خواهید کرد که ssl یوزرها بعد از گذشت دقایقی فعال خواهند شد.
فعالسازی ssl رایگان در SolidCP
از محبوبترین کنترل پنل ها در سرور ویندوز میتوان به SolidCP اشاره کرد. این کنترل پنل به دلیل رایگان بودن استقبال و محبوبیت زیادی بین کاربران ایجاد کرده است. دیگر نکته مثبت این کنترل پنل نصب رایگان SSL بر روی آن میباشد. اما باید توجه داشته باشید که تنها بر روی ویندوزهای 2012 و 2016 قابل اجرا است. برای شروع کار ابتدا وارد هاست خود شده و به بخش وبسایت رفته و دامنه موردنظر خود را انتخاب کنید. در اینجا باید به تب ssl بروید و گزینه Install Certificate را انتخاب کرده و صبر کرده تا نصب کامل شود.
فعالسازی ssl رایگان کلودفلر برای دامنههای .ir و .com و غیره
یکی از برترین شرکتهای ارائه دهنده در جهان cloudflare در زمینه CDN است. این شرکت امکانات فوقالعادهای مانند DDoS Protection و فایروال های قوی میتواند به بهبود عملکرد وبسایت شما کمک کند. از دیگر امکانات کلودفلر میتوان به اجازه نصب گواهینامه SSL رایگان اشاره کرد. در مرحله اول مانند دیگر سیستمهای عامل وارد پنل کلودفلر خود شده و در بالای منو Crypto را کلیک کنید. حالا باید در قسمت SSL دکمه full (strict) را فشار دهید. با اتمام این مراحل باید مدت زمان 24 ساعت را تحمل کرده تا ssl بر روی دامنه شما فعال شود.
در مرحله بعدی باید به روش زیر دو گزینه مشخص را تغییر دهید:
- Always use https > on
- Automatic Https Rewrites > on
- Opportunistic Encryption > off
- Onion Routing > off
در آخر باید تنظیمات مربوط به استفاده سایت از https را انجام دهید.
معایب استفاده از گواهی SSL رایگان let’s encrypt
جالب است بدانید که تمام مواردی که در بالا اشاره شد نکات مثبت ssl رایگان بود اما این به خودی خود دارای نکات منفی است که در ادامه اشاره میکنیم. ابتدا بدانید که در کنار ssl رایگان شرکتهای عرضه کنندهای هستند که با دریافت مقداری هزینه گواهی let’s encrypt به شما ارائه میدهند. زیرا ssl ها بهصورت سالانه بوده و گواهینامههای رایگانی که دریافت میکنید دارای اعتبار 3 ماهه میباشند.
مهمترین دلیلی که کاربران را مجاب به خریدن ssl میکند برخوردار شدن از نماد اعتماد دوستاره است. برای اینکه بتوانید این نماد اعتماد را دریافت کنید باید حداقل دارای اعتبار یکساله باشد. دیگر دلیلی که کاربران را راغب به خرید ssl پولی میکند این است که در این مدت اگر مشکل امنیتی برای وبسایت شما اتفاق بی افتد میتوانید از شرکت خریداریشده خسارت دریافت کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفیدواقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.