Gzip compression برای کاربرانی که به دنبال طراحی وبسایت و راهاندازی کسبوکار خود هستند بسیار مناسب است. برای اینکه بتوانند هرچه لود و سرعت وب سایت خود را افزایش دهند باید راهکارهایی را در دستور کار خود قرار دهند. یکی از این روشها که بسیار مرسوم . حائز اهمیت است فشردهسازی فایلها جهت انتقال سریعتر میباشد. برای اینکه بتوانید فایلهای حجیم خود را با سرعتبالا انتقال دهید باید آنها را فشرده کرده تا انتقال بهتری از یک پوشه به پوشه دیگر داشته باشد. در این بخش از میزبان سایت فشرده سازی Gzip را برای شما عزیزان توضیح و آموزش میدهیم. با ما همراه باشید:
Gzip compression به چی گفته میشود؟
Gzip compression همانطور که از نام جی زیپ مشخص است یک روش عالی برای فشرده سازی یا به اصطلاح کمحجم کردن فایلهای داخل وبسایت برای افزایش سرعت انتقال در شبکه اینترنتی میباشد. همچنین فشرده سازی Gzip یک نوع مختص فرمت فایل است. با این ماژول میتوانید حجم سایت را کاهش داده درنتیجه سرعت بارگذاری صفحات وبسایت شما را افزایش میدهد. با این روش میتوانید حجم فایلها را مخصوصاً برای بارگذاری در وردپرس بهطور محسوسی کم کنید و به وب سرور امکان لود شدن بهتر سایت را بدهید تا کاربران بتوانند با سرعت بیشتری از صفحات وبسایت شما بازدید کنند.
نکته:
Gzip همانند دیگر ماژولها برای کاهش حجم فایل و فشردهسازی محتواها به کار میرود. شما فشردهسازی را با کمک برنامههای rar و zip این کار را انجام دادهاید. اما ماژول کاهشدهنده برای وبسایت را فشرده سازی Gzip با پایین آوردن حجم فایلها انجام میدهد.
دلایل کاهش حجم فایلها
زمانی که شما کاربران عزیز وارد وبسایت میشوید انتظار سرعت و بارگذاری بالای صفحات را دارید. اگر حجم محتوا و تصاویر بالا باشد این سرعت کاهش میابد. در این مواقع هم سرعت بارگذاری پایین میآید و هم احتمال اینکه بازدیدکنندگان شما پایین بیاید بسیار زیاد است. حال برای جلوگیری از این اتفاق با کاهش فایلهای هاست و محتواهای خود توسط Gzip به افزایش بارگذاری صفحات سایت خود کمک کنید. تا کسبوکار شما کاربران روبه رشد باشد.
نحوه کار Gzip compression چگونه است؟
زمانی که کاربران نام سایتی را وارد مرورگر میکنند، یک درخواست از قسمت header یا content-encoding: gzip ارسال میشود تا صحت درخواست مشخص شود. حال درخواست ارسال شده را سرور مشاهده میکند و اگر جواب مثبت بود فایلهای فشرده به مرورگر ارسال میشود. اما اگر جواب منفی بود تمامی فایلهای حجم بالا و سنگین توسط سرور به مرورگر ارسال میشود. جالب است بدانید که تمامی مرورگرها میتوانند از ماژول فشرده سازی Gzip پشتیبانی کنند.
تأثیر فشرده سازی Gzip
یکی از تأثیرات مهم Gzip compression فشردهسازی فایلهایی مانند Html , css است. این ماژول میتواند درصد بالایی نزدیک به 70% از میزان فایلها را ذخیره کند. این یعنی مصرف کمتر پهنای باند اینترنت و کاهش زمان بارگذاری فایلها در وبسایت است.
روش فعالسازی Gzip compression
این نکته را یادآور میشویم که فشردهسازی فایلها فقط از روش تنظیمات مختص وب سرور انجام و فعال میشود. وب سرورهای مختلفی برای فعال کردن فشردهسازی دارند که در ادامه توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید:
روش فعالسازی فشرده سازی Gzip در وردپرس
برای اینکه بتوانید در سیستم محبوب وردپرس Gzip را فعال کنید ابتدا باید پلاگین هایی را که پشتیبانی خوبی از کش ها دارند وارد عمل شوید. البته پلاگین هایی هستند که میتوانند بهصورت اتومات کد فعالسازی را در htaccess سایت قرار بدهد مانند: WP Rocket ، W3 Total Cache . این نکته را بدانید که برای بارگذاری حتماً باید دسترسی به HTACCESS داشته باشید.
روش فعالسازی gzip در جوملا
دیگر سیستم محبوب جوملا است که میتوانید با روشی ساده Gzip را در آن فعال کنید. ابتدا باید در صفحه مدیریت از منوی سایت وارد تنظیمات شوید، سپس گزینه فشردهسازی را در تب سرور فعال کرده و تغییرات خود را Save کنید.
راهنمای فعالسازی Gzip compression در IIS
برای این اقدام ابتدا از قسمت server manager وارد صفحه Select Role Services شوید سپس از بین گزینهها بر روی Web Server کلیک کنید و در ادامه Performance را انتخاب کرده آن را باز کنید. در اینجا باید گزینههای Static Content Compression و Dynamic Content Compression را فعال کنید. حالا باید IIS Manager را انتخاب نموده و گزینه نام سرور را کلیک کنید. سپس دکمه Compression را فشار دهید و از فعال بودن تیک گزینههای زیر اطمینان حاصل کنید و در ادامه Apply را انتخاب بفرمایید.
Enable Static Content Compression
Enable Dynamic Content Compression
در این قسمت در فایل وب کانفیگ تنظیمات سایت را به شکل زیر فعال بنمایید:
شما باید از نصب ماژول Gzip اطمینان حاصل نمایید و بعد از آن در تنظیمات سرور باید کد Web.Config را در سایت بی افزایید. در نظر داشته باشید که روشهای فعال کردن فایلهای فشرده صفحات پویا و استاتیک باید تنظیمات مخصوصی را انجام دهید. فایلهای موقتی که فشرده شدهاند در تنظیمات محل آنها را به ما نشان میدهد. همچنین mime type را فشردهسازی شده را به شما کاربران نمایش میدهد. با انجام این روش فقط فایلهای mime type که به شکلی واضح بیان شدهاند باید فشردهسازی بشوند و از فایلهای دیگر خودداری کنید.
نحوه فعالسازیGzip compression در litespeed
در این روش نیاز است که به آدرس زیر رفته و از فعال بودن گزینه enable compression اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت باید ابتدا دکمه Edit را فشار دهید و نسبت به فعال کردن آن اقدام کنید:
Web Admin Console → Server → Tuning
برای فعالسازی mimetype باید از روش زیر اقدام کنید:
در صفحه اصلی کنسول مدیریت وارد مسیر لایت اسپیدز شوید
Web Admin Console → Server → Tuning → GZIP Compression → Edit → Compressible Types
حالا mimetype را در قسمت application/json اضافه کنید و تمام مراحل انجام خود را Save کرده و رابط گرافیکی لایت اسپیدز را ریست کنید.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفیدواقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.