بهترین هاست برای سایت
هاست اولین و اصلیترین چیزی است که باید برای کسب و کار و راه اندازی وب سایت خود به آن اهمیت داد. برای خرید بهترین هاست ابتدا باید اطلاعات خوبی در زمینه شرکت ارائه کننده هاست و میزبانی وب سایت داشته باشید. برای این مهم نیاز است تا مشخص کنید که وب سایت شما در چه پلتفرمی نیاز به فعالیت دارد و هاست مربوط به آن را خریداری کنید.
بهطور مثال برای یک سایت فروشگاهی نمیتوانید هاست دانلود خریداری کنید. حال در این بخش از میزبان سایت برای شما انواع هاست و سرور را معرفی کرده و بهترین هاست برای سایت را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید:
تعریف هاست
قبل از هر چیز لازم است تا در ارتباط با هاست اطلاعات مفید کسب کنید تا با نحوه کاربردهای آن آشنا شوید. در واقع به فضایی که بر روی سرور قرار میگیرد هاست گفته میشود. زمانی که مدیران محتواها و فایلهای خود را بر روی سایت قرار میدهند از طریق هاست بدون وقفه و در هر بازه زمانی در دسترس کاربران قرار میگیرند.
نحوه جستجو بهترین هاست
دیدگاهها و کاربری سایت دلیل اصلی انتخاب هاست میباشد. پس هرگز به دنبال رها کسی نرفته و انتخابهای دیگران را اولویت خرید هاست خود قرار ندهید. نوع فعالیت خود را مشخص کرده و بر طبق آن اقدام به خرید کنید.
فاکتورهای مهم در خرید بهترین هاست
همانطور که اشاره کردیم برای خرید بهترین هاست نیاز به فاکتورهای مهمی دارید. فاکتورها در کل به 5 دسته تقسیم بندی میشوند که در ادامه آنها را معرفی و توضیح خواهیم داد:
1* سیستم عامل
برای خرید بهترین هاست سیستم عامل نقش کلیدی دارد. بهطور مثال: هاست لینوکس مناسب برنامه نویسی با زبان PHP، سیستم مدیریت محتوای وردپرس، جوملا و… میباشد اما هاست ویندوز برای وب سایتهایی که زبان طراحی آنها ASP و .NET است مناسب میباشد.
2*کنترل پنل هاست
دومین فاکتوری که اولویت دارد کنترل پنل هاست میباشد. درواقع این مورد نرم افزاری است که مدیریت هاست را برای شما آسان میکند و روی خود هاست قابل نصب است. Cpanel ، Direct Admin و plesk جزو سه کنترل پنل محبوب در دنیای وب میباشند. سی پنل و دایرکت ادمین مخصوص هاست لینوکس بوده اما پلسک میتواند بر روی هم هاست لینوکس و هاست ویندوز نصب شود.
نکته
از مدتها قبل شرکت cpanel ایران را تحریم کرده است و نمیتوان از خدمات آن بهره برد، البته نسخههای کرک شده موجود میباشد اما به هیچ عنوان توصیه نمیشود، زیرا امکان دارد اشکالاتی را به وجود بیاورد. شما میتوانید از کنترل پنل های دیگر موجود در بازار استفاده کنید.
3*فضا و پهنای باند
این مورد بیشتر به ترافیک روزانه بازدید کنندگان از سایت شما بستگی دارد. اگر سایت شما روزانه بازدید کنندگان زیادی دارد پس پهنای باند و فضای مناسبی را خریداری کنید تا در بارگذاری محتوا و فایلها به مشکل نخورید، اما اگر تازه کار هستید میتوانید از پلن های پایه با هزینه کمتر را خریداری کنید.
4*پشتیبانی شرکت میزبان
این فاکتور را باید جدی بگیرید، چراکه بهترین خرید هاست زمانی اتفاق میافتد که شرکت میزبانی وب سایت شما از تیم متعهد، با درایت و دانش فنی، پشتیبان قوی برخوردار باشد، تا هرزمان به اشکالی برخورد کردید در سریعترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام کنند.
5*بکاپ گیری
از اهمیت فاکتور بکاپ گیری غافل نشوید و بهطور منظم از تمامی فایلها و اطلاعات خود بکاپ بگیرید. در دنیای وب همیشه خطر در کمین بود و با بروز هر اختلالی اگر بکاپ نداشته باشید ممکن است تمام زحمات شما از بین برود.
ویژگیها و انواع هاست
برای خرید بهترین هاست همانطور که قبلاً اشاره داشتیم باید نوع فعالیت و تعداد کاربرانی که از سایت شما بازدید میکنند را مشخص کنید، چراکه یک سایت فروشگاهی با بیش از 1000 بازدید در روز نسبت به وبلاگ شخصی کاملاً متفاوت است. حال به سراغ انواع هاست میرویم:
هاست اشتراکی
در توضیح اول به سراغ هاست های اشتراکی میرویم و همانطور که از نامش پیداست در بین کاربران مختلف منابع سرور به صورت اشتراکی قرار میگیرد. نکته منفی این هاست این است که اگر اختلالی برای وب سایت همسایه شما اتفاق بیافتد در کار و ب سایت شما هم اشکالاتی به وجود آمده و سرعت بارگذاری بسیار پایین میاید.
هاست وردپرس
این نوع هاست با پیدایش مدیریت محتوای وردپرس به دلیل امکانات و خدمات بسیار، افزونههای متفاوت، محصولات و بارگزاری فایلهای متنوع و همچنین درگاه پرداخت، شرکتهای هاستینگ را مجاب به تولید یک هاست قدرتمند کردند.
زمانی که شما یک سایت فروشگاهی را مدیریت میکنید بازید و تراکنش یا پردازش اطلاعات بسیار بالا بوده و به همین دلیل شما نیازمند یک سرور قوی و میزبانی قدرتمند خواهید داشت تا سرعت و بارگذاری فایلهای شما به درستی انجام شود تا مشکلی برای استفاده کاربران و بازدیدکنندگان پیش نیاید.
از همین رو اکثر شرکتهای قدرتمند هاستینگ در خارج و داخل کشور برای رفع این مشکل یک نوع هاست پرقدرت به نام هاست وردپرس در اختیار شما قرار داد.
هاست ایران یا خارج
هاست های ایرانی و خارجی از لحاظ خدمات با هم تفاوت دارند اما این اختلاف به صورت فاحش نمیباشد. تنها هاست های خارجی که در اروپا قرار دارند کیفیت خوبی را ارائه میکنند. بهطور مثال سرور Hetzner آلمان که میزبان سایت از آن استفاده میکند قطعی کمتر، زیرساخت قوی، پینگ تایم پایین تا 100 میلی ثانیه، بهرهوری از هارد های SSD و پردازندههای قدرتمند را دارا میباشد که یک گزینه برای خرید بهترین هاست میباشد.
نکته
به خاطر داشته باشید که برای سرعت وب سایت تنها سرویس میزبانی و قدرت آن ملاک نبوده و شما کاربران عزیز باید تمامی محتواها، فایلهای تصاویر و ویدئوها را به شکل بهینه در وب سایت خود قرار دهید.
سرور مجازی
اما سرور مجازی چیست؟ یک سرور اختصاصی قوی را از طریق تکنولوژی مجازی سازی به چندین بخش تقسیم میکنند. هریک از این بخشها را VPS یا سرورمجازی مینامند. سرور مجازی مانند هاست اشتراکی نبوده و هیچ یک از بخشها ارتباطی به یکدیگر ندارند و اختلالی در کار یکدیگر وارد نمیکنند. طبقه بندی سرور مجازی بر حسب پردازنده سی پی یو، فضای هارد و رم میباشد و کاربران نسبت به فعالیت و نوع کسب و کار خود آنها را خریداری میکنند. البته یادآور میشویم که این نوع سرور هزینه بالایی را میطلبد.
سرور اختصاصی
اگر شما یک سایت فروشگاهی قدرتمند مانند دیجی کالا دارید نیازمند یک سرور اختصاصی قدرتمند با کانفیک بسیار قوی و فضای هارد بالا نیاز دارید. معمولاً سرورهای اختصاصی را با یک سیستم عامل سفارش میدهند، اما قابلیت بالایی که دارد میتوان آن را به چند سرور مجازی تقسیم کرد و چندین سرور به همراه کنترل پنل های مدنظر خود را خواهیم داشت.
برای تهیه و خرید سرورهای اختصاصی باید به مواردی همچون مقدار پردازنده یا CPU ، دیتاسنتر میزبان، قابلیت ارتقا، رم، فضای هارد، ترافیک ماهیانه، پورت اتصال و… توجه ویژهای داشته باشید.
نحوه خرید بهترین هاست
برای اینکه بخواهیم بهترین هاست را خریداری کنیم باید فاکتورهایی را که در بالا اشاره کردیم توجه داشته باشید و علاوه بر آن دیتاسنترهای شرکتهای مختلف را مورد ارزیابی قرار دهید.
شرکتهای مختلفی ارائه دهنده هاستینگ میباشند که میزبان سایت با سابقه طولانی و درخشان خود و ارائه دهنده انواع هاست، سرور اختصاصی، سرور مجازی، دامنه و… همچنین با تیم پشتیبانی قوی و در دسترس آماده خدمت رسانی به شما کاربران عزیز میباشد.
سخن آخر
در آخر برای اینکه جمع بندی کاملی داشته باشیم بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
تشخیص نوع وب سایت، وبلاگ خبری، شرکتی، فروشگاهی و …
سابقه شرکت ارائه کننده خدمات میزبانی
مقدار بازدید روزانه از سایت
بهینه کردن محتوا، فایل و سایت
آپ تایم هاست
کانفیک سرور اصلی هاست
دسترسیهای لازم در سرویس میزبانی
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفیدواقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.