انتقال دامنه وب سایت از یک رجیسترار به رجیستراری دیگر، امری بسیار حساس و مهم است و فرایند انتقال باید کاملاً واضح و قانونی باشد. در این مطلب از میزبان سایت قصد داریم به معرفی و اشاره نکاتی در مورد آن بپردازیم که در امر رعایت کردن آنها بسیار مهم و ضروری است.
انتقال دامنه
انتقال دامنه به معنی انتقال دامنه از یک شرکت به شرکت دیگر با هدف تمدید دامنه برای حداقل زمان یک سال و گرفتن پشتیبانی دامنه از طریق شرکت جدید است. در در واقع شما هزینه یک سال تمدید دامنه را پرداخت میکنید. انتقال Domain به میزبان سایت معنای ادامه پشتیبانی دامنه از طریق این شرکت و تمدید یک سال دامنه میباشد.
پروسه و عملیات معمولا هزینه ای در بر ندارد و هزینهای که دریافت میشود بابت تمدید یکساله دامنه است؛ دراین حالت اگر دومین شما در زمان انتقال دامنه هنوز زمان داشته باشد آن مدت زمان باقیمانده بر مدت یک سال اضافه خواهد شد.
چرا انتقال دومین انجام میدهیم؟
دلایل مختلفی میتوانند باعث انتقال دامنه باشند که از مهمترین آنها میتوان به تغییر مالکیت Domain و عدم دریافت پشتیبانی و خدمات مطلوب از شرکت ثبت کننده دامنه (Registrar) اشاره کرد. در هر کدام از این دو وضعیت کاربر موظف است مدارک لازم را ارسال نماید. همچنین وضعیت Domain در بخش های مختلف از جمله تاریخ ثبت و انقضا، قفل دومین، کد انتقال و دیگر موارد مورد نیاز جهت احراز هویت و مالکیت بررسی کرده و ارائه دهد.
پس از اینکه کارهای مربوط به انتقال Domain انجام شد و مالکیت انتقال پیدا کرد، فرد جدید قابلیت دسترسی با امکان تمدید، تغییر DNS ها و تغییراطلاعات هویز whois را خواهد داشت.
انتقال مالکیت Domain
انتقال مالکیت دامنه به معنای واگذاری تمامی اختیارات حقیقی و حقوقی دامنهای میباشد که شما جهت معرفی و گسترش کسبوکار در دنیای مجازی و فضای آنلاین برای ثبت دامنه انتخاب کردهاید. این نام در دنیای واقعی همان «برند» شما خواهد بود که در معرفی آن نیز باید نکات زیادی را در نظر بگیرید.
نکات ضروری انتقال دامنه
1. هنگام DNS های دامنه تغییر نخواهند کرد؛ البته اگر شما از قبل توسط یک ارائهدهندهDNS که به آن اعتماد دارید، میزبانیشده باشد، تغییر نکردن name serverها چیز خوبی است. بهعبارتدیگر باید به یک DNSimple’s name server سوییچ کنید و این کار را باید قبل تر انجام دهید. این مسئله به این دلیل است که رجیسترار قبلی رکوردهای DNS دامنه شما را در حین فرآیند انتقال یا کمی پس از آن خاموش خواهد کرد.
۲. اگر قصد خود را داشته باشید، بهتر است بدانید که این دامنه میبایست حداقل ۶۰ روز قدمت داشته باشد. قبل از انجام باید Domain خود را از حالت قفل خارج نمایید.
3. قبل از انتقال دامنه، باید Domain خود را از حالت قفل خارج نمایید.
۴. رجیسترارهای معتبر از شما میخواهند تا قبل از انتقال، حفاظت شخصی whois خود را حذف کنید.
۵. در اغلب موارد به یک کد مجوز از طرف رجیسترار قبلی خود نیاز پیدا خواهید کرد؛ پس اگر دسترسی های لازم را ندارید، بهتر است هماهنگیهای موردنیاز را با شرکت ارائه دهنده خدمات خود را انجام دهید.
۶. انتقال Domain منقضی امکانپذیر نیست. حداقل ۱۰ روز قبل از منقضی شدن دامنه خود باید اقدام به انتقال آن کنید.
انتقال دامنه به میزبان سایت
برای انتقال Domain بینالمللی لازم است از شرکت قبلی که خرید خود را از آن امجام دادهاید، بخواهید کد انتقال را در اختیار شما قرار داده و قفل را بگشاید. سپس در هنگام سفارش در میزبان سایت سفارش را ثبت نمایید. با اینگونه پسوندها امکان دارد بعد از شروع فرآیند انتقال حدود هفت روز زمان ببرد؛ بنابراین بهتر است حداقل دو هفته قبل از تاریخ انقضا دامنه، سفارش انتقال Domain را ثبت نمایید؛
به دلیل اینکه اگر مهلت قانونی تمدید تمام شده باشد، انتقال دامنه انجام نخواهد شد. در این وضعیت مجبور خواهید بود که را از طریق شرکت قبلی ثبت تمدید کنید. در مورد این کار ملی (IR) نحوه انجام به این صورت است که بعد از سفارش انتقال؛ شناسه ایرنیک میزبان سایت به همراه آموزشهای لازم را از طریق ایمیل در اختیار شما قرار خواهیم داد.
سپس میتوانید بر اساس دستورالعملها در سایت ایرنیک تنظیم نموده و از طریق تیکت به ما اطلاع دهید تا طی مدت 24 ساعت انتقال برای شما انجام شود. ما در تمامی مراحل در کنار شما هستیم و مرحلهبهمرحله پیگیر امور انتقال دامنه شما هستیم.
امیدواریم که این مطلب برای شما کاربران عزیز مفیدواقع شده باشد. ممنونیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. برای یادگیری و آموزش مطالب بیشتر لطفاً به وبلاگ میزبان سایت مراجعه کنید.